Munkavédelmi oktatás, hogy megismerje a munkavédelmi szabályokat

Munkavédelmi oktatás, hogy megismerje a munkavédelmi szabályokat
5 (100%) 20 szavazat
munkavédelmi oktatás
munkavédelmi oktatás

A munkavédelmi oktatás, a munkavédelmi szabályok ismerete és teljes mértékű betartása az alapja egy biztos, stabil munkahelynek. Munkába állás előtt, esetleg képzéseken, a munkaszerződés aláírása előtt ismernünk és tudnunk kell róla, hogy tiszta lelkiismerettel kezdhessünk új munkahelyünkön.

Az első ilyen szabály, ami igazából íratlan, mégis kötelező betartani, az a cégünk jó hírnevének megőrzése, tisztelet és hűség mind a cégünk, mind a munkánk, mind a munkatársaink, mind pedig a főnökünk irányában. Ezek mind elengedhetetlenek egy munkához.

Az írott szabályok elsősorban a biztonságra vonatkoznak, ezek a munkavédelmi szabályok. Ezek közé tartozhat például az illetéktelenek távoltartása, a tűzvédelmi szabályok, a berendezések naprakész előkészítése, óvása, lejárati idejük betartása, esetenként ügyfelekkel való kapcsolattartás bizalmas kiépítése, munkaterületek tisztántartása, eszközök, munkagépek rendeltetésszerű használata, jegyzőkönyvek és jelenléti ívek kitöltése és pontos dátumozása.

Ha nem ismerjük a szabályokat, az nem mentesít a büntetés alól, ezért minden alkalommal legyünk tisztában a munkavédelmi szabályokkal és tartsuk be őket!