Munkavédelem és tűzvédelem a munkavállaló biztonságáért és a vállalat hatékonyságáért

Munkavédelem és tűzvédelem a munkavállaló biztonságáért és a vállalat hatékonyságáért
5 (100%) 15 szavazat

Munkavédelmi üzletágunk ezzel a szakterülettel olyan szolgáltatást végez, amely egyrészt a vállalatok számára megkönnyíti az európai normáknak megfelelő munka- és tűzbiztonsági törvények betartását, másrészt biztosítja a munkavállalók alkotmányos jogát a biztonságos és egészséget megőrző munkavégzéshez.

Magyarországon a munkavédelmi és tűzvédelmi szabályozás szigorú törvényi alapon működik (többek között Mvt. 1993: XCIII. tv. és 5/93. MüM rendelet), és minden gazdálkodó szervezet számára vannak minimálisan kötelező elemei, melyeket csak munkabiztonsági szakember készíthet el. Ezek a következőek:

  • munkavédelmi és tűzvédelmi szabályzat (belső utasítás);
  • munkavédelmi-, kémiai- és biológiai kockázatelemzés;
  • munkavédelmi és tűzvédelmi oktatási tematika,
  • gépek esetén munkavédelmi szempontú előzetes vizsgálat.

Az előírt jogszabályok be nem tartása pénzbírságot, vagy súlyosabb esetben (pl. munkahelyi baleset) bírósági eljárást vonhat maga után: pénzbírság minden esetben, általában 100 ezer és 10 millió Ft közötti nagyságrendben, bírósági eljárás legsúlyosabb esetekben büntetőjogi következményekkel (munkahelyi baleset esetén a vezetőség felelősségének megállapításakor akár letöltendő szabadságvesztéssel is járhat), és a közbeszerzési eljárásoktól való 3 évig tartó eltiltás.

A fentiek elkerülése érdekében Ügyfeleink számára komplex munka- és tűzvédelmi szaktevékenységet nyújtunk, minden esetben a jogszabályokban foglaltak elérésére – amelyek naprakész figyelésére nagy gondot fordítunk -, és sablonok másolása helyett az adott cégre szabott egyedi részletezéssel.